עוגת רולדה בקצפת

ששי אחר הצהריים. ימי ששי האלה של תחילת הקיץ מבלבלים אותי. אני חושב שיש לי אינסוף זמן לבשל. כשאני מבין שאני טועה זה כבר קצת מאוחר.  יש לנו אורחים לשבת ואני במקומי הטבעי,המטבח. לערב הכנתי מוסקה עם הרבה שום צנובר וקנמון. לבוקר יש לזניה עם רוטב בשמל, רוטב פסטו, גבינת מוצרלה מגורדת וסלמון מעושן. ואז אני נזכר שלא הכנתי עוגה. ושהסופר סגור. ושזה חייב להיות פרווה. כל אחד צריך עוגת קסמים למקרים כאלה. מסוג העוגות שבמתכון שלהן כתוב שזמן ההכנה וזמן האפיה ביחד 5 דקות, שהחומרים הם כאלה שממילא נמצאים בכל בית ושכל מה שצירך זה בסך הכל לזרוק את הכל לקערה, לערבב ולתנור. רק מה, לי אין אף מתכון כזה. אז הכנתי רולדה. מה שאתם שומעים. רולדה. יצא שלאגר. יצא שוס.  גם מהר, גם קל וגם טעים. כשקוראים את המתכון זה נראה אולי קצת מורכב, אבל זה באמת מאד נוח להכנה, וגם אם זה קצת מתפרק, כשמורחים את הרולדה בשכבת הקצפת החיצונית, הכל מסתדר.  הדבר היחיד שלא היה לי זה דובדבנים מסוכרים. ולא לזלזל, זה כמעט גרם לי לוותר על הרולדות. בסוף התעקשתי, הכנתי וטוב שכך. אתם, שבאים לרולדה מוכנים, מתבקשים להשיג דובדבנים. הכמויות כאן נותנות שתי רולדות יפות. אני מביא גם לאופציה לרולדה עם בצק חום (שוקולד).

 נייטרלים נייטרלים, אבל איזה רולדה!

 6 ביצים

¾ כוס סוכר

¼ כוס שמן

1/3 1 כוס קמח (אם רוצים רולדה כהה, מחליפים כף קמח בכף קקאו)

2 מיכלי קצפת צמחית

דובדבנים מסוכרים

סוכריות שוקולד לקישוט

¼ כוס מים

1 כף שטוחה סוכר

הכנה:

מקציפים היטב את הקצפת הצמחית ומעבירים למקרר. מכינים סירופ להרטבת הבצק. ממיסים את הסוכר במים ושומרים בצד. מחממים תנור ל250 מעלות. אני יודע, זה חם. מקציפים בקערה את הביצים והסוכר היטב היטב. ההצלחה תלויה הרבה מאד בסבלנות בשלב הזה. הקצף אמור להיות צהבהב חיוור, סמיך מאד, עם בועות קטנות. מוזגים את השמן פנימה בזרם איטי, ומיד כשכולו בפנים עוצרים פעולת ההקצפה. זו פעולת האמולסיה (תחליב) שמאחדת את השמן והביצים, כמו במיונז, ואסור שהיא תהיה ארוכה מדי, אחרת העסק יתפרק. מקפלים פנימה את הקמח עד שכולו מתמזג. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. יוצקים את התערובת ומשטחים אותה על פני התבנית בעזרת מרית או פלטה מדורגת. מכניסים לתנור ל4-5 דקות. לא פותחים את התנור באמצע. אחרי 4 דקות מסתכלי דרך הזכוכית ורואים את הצבע. כשהוא הופך חום זהב, פותחים ונוגעים בפני הבצק. הוא אמור להיות קפיצי למגע. מוציאים. נותנים לבצק להתקרר קצת. הופכים אותו כך שנייר האפיה כלפי מעלה, ובזהירות מפרידים את הנייר מהבצק. מברישים את פני הבצק בנדיבות בסירופ. אנחנו רוצים עוגה עסיסית. עכשיו מורחים את פני הבצק בקצפת. מפזרים דובדבנים מסוכרים. מגלגלים בעדינות לצורת רולדה. מורחים את פני הרולדה בשכבה דקה של קצפת. בוזקים סוכריות שוקולד ומעטרים בדובדבנים לאורך הרולדה, כמו כפתורים על מדים של קצין אוסטרי.