פסטה קרולה חיפה

תקציר מנהלים:

פסטה ופיצה תוצרת בית, אנטיפסטי טוב, מחירים עממיים ביותר

הסיפור המלא:

הו הא מה קרה? נשברה הקערה.  איפה? בחיפו, בבית המשטרה!

(שיר ילדים)

חיפה חיפה עיר עם עתיד

(יונתן גפן מסתלבט על עיר הנמל הצפונית ומקוה שלא ישימו לב)

פתאום התברר לי שעוד לא כתבתי מילה אחת על חיפה. כבר הייתי בחדרה, הגעתי לאור עקיבא, והצפנתי עד עתלית. וזהו. אז לכבוד המדור ה120 (מזל טוב) יצאתי בשעת בוקר מוקדמת אל עבר פאריז של המזרח התיכון. לא רגע, זו בכלל בירות. לא משנה. ס' שותפי הקבוע למסעות, שימש הפעם גם כמורה דרך לענייני הצ'ק פוסט והסביבה. המומחיות שלו היא תוצר של שלוש שנים פרודוקטיביות ביותר בפקולטה למשפטים על רכס הכרמל.משם גם הערבית השוטפת. היו לנו שני יעדים בעיר. הראשון, מסעדה איטלקית בשם "פסטה קרולה". השני בשבוע הבא, ב"ה.

קובי ומיכל קרולה הם בעלי המקום. את החיבור לאוכל בכלל ולאוכל איטלקי בפרט קובי ספג מסבתו רוזה, או "נונה רוזה" כפי שקראו לה. הסבתא מצדה, ספגה את רזי המטבח האיטלקי כשחיה באי קורפו (שום קשר לשר התחבורה לשעבר), שהיה נתון תחת שליטה איטלקית.

עד כאן היסטוריה. עכשיו גסטרונומיה. הזוג קרולה מיקם את המסעדה בשדרות העצמאות. למי שמכיר את חיפה כמוני, כלומר בקושי, נספר שמדובר על הכביש הזה שנוסעים בו לאורך החוף ופוגשים את שכיות החמדה "שווארמה חאזן" ו"שווארמה במבינו". לא המקום שבו מצפים למסעדה איטלקית ועוד כזו שמכינה בעצמה את הפסטות והקינוחים.

בדרך למסעדה עוברים ליד חנויות הימאים לשעבר, שם עדיין אפשר למצוא נעלי ספורט מתחת למחיר השוק ואייפון מהסוג שסטיב ג'ובס לא היה מכיר, עגלת בורקס בכר (כשר בלי תעודה) וריח של נמל. נכנסים פנימה ומתיישבים. המסעדה מעוצבת כמו טרטוריה שכונתית, אולי עם קצת מלאכותיות בנסיון לייצר איטליה ומהר. התפריטים מפתיעים בעממיות של המחירים. האם נשלם על זה באיכות? בוא נראה.

למנה הראשונה לקחנו אנטיפסטי וסלט אישי. האנטיפסטי מגיע ומיד מפתיע (איך ויתרתי על קריירת הראפר, איך) אין שם פלפל אדום קלוי, אין חציל, אין קישוא, אין ראשי שומים. אז מה בכל זאת יש? ארבע קעריות. קרפצ'יו סלק מרענן, סלט מחמצים (גזר שומר) נחמד, קוביות תפוחי אדמה תמוהות שלא זכו לליווי ראוי, ומנה שממנה ביקשתי מילוי נוסף וגם עכשיו כשאני כותב אני נזכר בטעם ומחייך, שומר קלוי מתקתק, עם טיפונת לימון. מדהים. גם הסלט האישי התגלה כחיובי ביותר – חסה, מלפפון, עגבניה ובצל, הכל  טרי מאד כשויניגרט עם חרדל דיז'ון מחבר את הכל. למנה עיקרית החלטנו להתפצל. אחד פסטה אחד, אחד פיצה אחד.  אני לקחתי פנה רוזה. ס' התלבט בין הפיצה הכפרית האישית למנה שנקראת "קרולינה". הקרולינה מתוארת כ"מאפה מגולגל במילוי רוטב עגבניות או פסטו, אנטיפסטי וגבינת פטה". מצד אחד נשמע נחמד, מצד שני , משהו כאן נשמע מגולגל מדי. כמו ה"זיוה " של נרגילה. אז ירדנו מהקרולינה וחזרנו לפיצה. המנות הגיעו. הפנה שלי היו קטנטנים. מיני פנה שכאלה. לי זה לא מפריע,והמנה עצמה היתה בגודל טוב, אבל כדאי לשתף את הלקוחות במידע לפני ההחלטה. הרוטב הוורוד היה עשיר, מרוכז ולא תעשייתי. מנה טובה. גם הפיצה הכפרית האישית התגלתה כחביבה. גדולה, נדיבה, בצק דק, עתירת גבינה. אולי היה עדיף קצת פחות גבינה, או עוד דקה בתנור, כדי שהבצק לא יירטב מדי, אבל לא חייבים. נחנו קמעא מהעיקריות, והמלצרית סיפרה לנו על הקינוח. יש פנהקוטה ויש קרם שוקולד. לפני שהספקתי לומר "הפנה קוטה בשבילי ולא אכפת לי מה לרופא שלי יש לומר על זה" המלצרית הוסיפה שהפנה קוטה היא ללא סוכר. פנה קוטה ללא סוכר? מה הלאה? יום עצמאות ללא חידון תנ"ך? חיפה ללא בתי זיקוק? גם לי יש גבול. האמת שבדרך כלל יש להם גם את הדגם עם הסוכר רק שהוא בדיוק נגמר. אז לקחנו קרם שוקולד שהיה עשיר וטוב, רק קטן מדי. אספרסו קטן, חשבון, ואנחנו בדרך לכרמל.

אנטיפסטי, סלט אישי, פנה רוזה, פיצה כפרית אישית, קרם שוקולד, אספרסו 98 ש"ח

פסטה קרולה

דרך העצמאות 37, חיפה

טלפון: 8621641–04

שעות פעילות: א – ה 23:00 – 12:00 ; ו' 15:00 – 11:30

אמצעי תשלום: אשראי ומזומן

כשרות: רבנות חיפה

Tags:

  • Bi3it

    מצטערת להפר את השמחה.. הזמנתי מקרולה לזניה תרד במחיר 55 ש"ח. מנה עיקרית אמורה להיות יותר גדולה ממשולש פיצה ובטח לא בטעם של פיצה שהעיקר אמור להיות התרד! שהתקשרתי להתלונן על הגודל והמחיר של המנה קיבלתי תשובה אדישה ממישהו שהציג עצמו כ"שותף וטבח במסעדה" ואמר "שככה זה". עם תשובה כזו אני בהחלט לא ממליצה על המקום שמתייחס לביקורת של מבקרים בכזה זלזול.